Strømmens dag 2017: «Det store elsperimentet»

Uten strøm hadde vi hverken hatt mobiltelefon, varmeovner, opplyste gater eller moderne sykehus. Hvor lenge klarer egentlig DU deg uten strøm? Det vil E-CO Energi og resten av fornybarnæringen finne ut av på Strømmens dag, mandag 23. januar.

23. januar markeres Strømmens dag for tredje gang i Norge, og denne gang er fokus rett og slett på viktigheten av strøm i hverdagen.

– Vi bruker strøm fra vi står opp til vi legger oss og tar det egentlig som en selvfølge å ha lys og varm kaffe på morgenkvisten, for ikke å snakke om en varm dusj. Gjennom lansering av filmer og et interaktivt spill i forbindelse med årets markering, er målet å bevisstgjøre folk på hvor viktig strøm er i hverdagen, sier prosjektleder Cecilie Lillehagen Welo i interesseorganisasjonen Energi Norge.

24 timer uten strøm

I tråd med gjennomgangstemaet for dagen – «Det store elsperimentet» – vil Energi Norge lage fire filmer om en ung jente som utfordrer seg selv til å klare seg 24 timer uten strøm. Disse vil én etter én gjøres tilgjengelig på Strømmens dags Facebook-side 23. januar.

– Vi håper alle som er opptatt av strøm vil både like og dele disse filmene, slik at så mange som mulig kan får seg en aha-opplevelse om hvor avhengig vi faktisk er av strømmen, sier Lillehagen Welo.

Man vil også ha muligheten til å teste seg selv i et interaktivt spill på Facebook. Test spillet på elsperimentet.no.

– Ved å like, dele og kommentere kan man vinne batteripakker, slik at man til enhver tid har tilgang på den fornybare strømmen våre medlemmer leverer, avslutter Lillehagen Welo med et smil.

Fakta om strøm:

Skriv ut