Miljøprosjektet Embretsfoss 4 offisielt åpnet

Pressemelding 10/13

- Kraftverket Embretsfoss 4 er et miljøprosjekt og viser vei for energisektoren. Vi kan være stolte over hvor miljøvennlig energien her blir produsert, og hvordan naturressursene bidrar til vekst og velstand i Buskerud-regionen.


Nytt stort vannkraftverk settes i drift

Pressemelding 05/13

23. mai settes det største elvekraftverket bygget i Norge siste 30 år i kommersiell drift. Det nye kraftverket Embretsfoss 4 utnytter et fall på 16,3 meter i Drammenselva og vil sammen med Embretsfoss 3 produsere 335 GWh ren fornybar energi per år. Samtidig blir Embretsfossen en naturperle for fisk og folk.


Statsråd imponert over Norges største fornybare prosjekt

EB og E-CO står for byggingen av nytt kraftverk på Embretsfoss, som er et av de største fornybare prosjektene i Norge. Da Olje-og energiminister Ola Borten Moe besøkte anlegget torsdag 8. desember ble han tydelig imponert.


Bygging av nytt kraftverk ved Embretsfoss

Kraftstasjonen Embretsfoss 4 i Modum kommune er under bygging. Den nye kraftstasjonen vil ha en produksjonskapasitet på ca. 52 Megawatt, og er en av de større fornybare energiprosjekter som gjennomføres i Norge i dag.


Mer miljøvennlig vannkraft til Nedre Buskerud

Pressemelding 15/09

Embretsfoss kraftstasjon i Modum kommune skal utvides. Investeringer på 730 millioner kroner vil øke strømproduksjon med 120 GWh. Det tilsvarer energiforbruket til 6.000 husstander og vil være et bidrag til å redusere klimagassutslippene fra fossile kraftverk i utlandet.Fakta Embretsfoss 4

 

Total produksjon: 330 GWh
Ny fornybar kraft: 120 GWh
Installert effekt: 50 MW
Investering: ca. 730 mill. kr.
Eiere: E-CO og EB (50 % hver)
Ferdigstilt: Våren 2013