E-CO bidrar til åpningen av EnergiTivoli på Vitensenteret

Pressemelding 07/12

Den interaktive utstillingen EnergiTivoli på Vitensenteret på Norsk Teknisk Museum åpnet i dag. EnergiTivoli viser på en underholdende og engasjerende måte ulike produksjonsmetoder for fornybar energi. E-CO Energi har bidratt til utviklingen av den nye utstillingen og har også forlenget avtalen som hovedsponsor for Vitensenteret.


Resultat per tredje kvartal 2012: E-CO Energi fikk et noe lavere resultat enn i fjor

Pressemelding 06/12

E-CO Energis resultat etter skatt for årets ni første måneder ble 612 millioner kroner, som er 43 millioner kroner lavere enn i fjor. Kraftproduksjonen økte med nærmere én TWh, men det er ikke tilstrekkelig til å oppveie den store nedgangen i kraftpris. - Prissikringen har gitt en betydelig positiv effekt. Oppnådd salgspris er 44 prosent høyere enn områdeprisen for Oslo hittil i år, sier Tore Olaf Rimmereid, adm. direktør i E-CO Energi.


Resultat for første halvår 2012: Godt halvårsresultat for E-CO Energi

Pressemelding 04/12

Høy produksjon og god effekt av prissikring ga et godt resultat for E-CO Energi i første halvår 2012. Resultat før skatt ble 1 135 millioner kroner som er 27 millioner kroner høyere enn i fjor. Lave spotpriser medførte lavere grunnrenteskatt. Halvårsresultatet etter skatt økte fra 450 millioner kroner i fjor til 577 millioner kroner i år.


Mann skadet ved brann i kraftstasjon i Aurland

Pressemelding 03/12

Det har vært brann i kraftstasjonen Aurland 2 i Aurland kommune. En av E-CO Energis ansatte er kommet til skade. Tilstanden til vedkommende er fortsatt usikker. Som følge av brannen var Aurlandsbygda uten strøm i flere timer natt til lørdag 18. august.


Resultat for første kvartal 2012: Høy produksjon i E-CO Energi

Pressemelding 02/12

Rekordhøy produksjon og gevinst på prissikring medførte et meget godt resultat for E-CO Energi i første kvartal 2012. Til tross for et stort fall i spotprisen økte resultatet etter skatt med 90 millioner kroner mot fjoråret. Kvartalsresultatet ble på 915 millioner kroner før skatt og 482 millioner kroner etter skatt.


Årsresultat for 2011: Godt 2011-resultat for E-CO Energi

Pressemelding 01/12

2011 startet med svært lite snø, hydrologisk underskudd og rekordhøye priser. Midt i året snudde alt til rekordnedbør og prisfall. Godt hjulpet av høy tilgjengelighet på våre kraftverk og effektiv prissikring kan E-CO Energi nok en gang melde om et godt resultat. Konsernets driftsinntekter ble på 3 514 millioner kroner. Gjennom¬snittlig salgspris ble på 37 øre/kWh, 2,5 prosent over område¬prisen for Oslo. Årsresultatet ble 943 millioner kroner mot 1 200 millioner kroner i fjor. Styret i E-CO foreslår et utbytte på 800 millioner kroner.