Nynas gruppen kjøper E-COs laboratorievirksomhet

09.02.05

Nynas gruppen er meget godt rustet for å videreutvikle produktene og tjenestene til E-CO Diagnose til beste for kundene. Kjøpet innebærer også at det inngås en samarbeidsavtale mellom E-CO Tech og Nynas. - Vi er svært tilfreds med salget og det kommende samarbeidet med Nynas, som vil styrke våre muligheter til å tilby tjenester innen energidistribusjon og miljøøkonomi til det nordiske energimarkedet, sier adm. direktør i E-CO Tech Frode Hølleland.

Oslo, 09.02.2005
Pressemelding 01/05

Høyreklikk og velg åpne kobling for å gå til Nynas' web-sider
Nynas Naphthenics AB, som er et svensk selskap innen Nynas gruppen, overtar analysevirksomheten E-CO Diagnose fra E-CO Tech. E-CO Diagnose leverer tjenester innen olje-, vann- og miljøanalyser til det norske markedet. Overtakelsen skjer 1. mars 2005 og laboratorievirksomheten skifter da navn til Nynas IOM (Insulating Oil Management). Virksomheten vil fortsatt være basert på Haslevollen i Oslo og fremfor alt betjene det norske markedet. John Bongard vil fortsette som laboratoriesjef i virksomheten.

I tilknytning til overtakelsen innledes også et samarbeid mellom Nynas og E-CO Tech. Selskapene skal tilby et bredt utvalg av tjenester til det nordiske energimarkedet.

- Nynas vil kunne videreutvikle laboratorievirksomheten med økt markedstilgang og ny metodikk til glede for kundene. Samtidig åpner samarbeidet med Nynas for at vi i E-CO Tech kan tilby våre tjenester innen energidistribusjon og miljøøkonomi til et bredere nordisk marked, sier administrerende direktør i E-CO Tech Frode Hølleland.

- Kjøpet innebærer at vi på en bedre måte kan imøtekomme behovet for analyser og øvrige tjenester på det norske markedet. Vi erverver også ny kompetanse som gjør at vi i Nynas IOM kan øke vårt produkttilbud. Med Nynas brede oljeekspertise og internasjonale nettverk og erfaringer vil det nye laboratoriet utvikles til å kunne betjene eksisterende og nye kunder. Videre vil virksomheten være en viktig byggestein innen Nynas IOMs fortsatte tekniske og geografiske utvikling, sier Peter Bäcklund markedssjef i Nynas IOM.

For mer informasjon om Nynas se http://www.nynas.com/

Kontaktpersoner:

Frode Hølleland

Adm. direktør

+47 982 55 444

Gunn Oland

Seniorrådgiver

+47 982 55 405

Peter Bäcklund

Markedssjef Nynas IOM

+46 70 573 65 37