E-CO bidrar til åpningen av EnergiTivoli på Vitensenteret

04.12.12

Pressemelding 07/12

Den interaktive utstillingen EnergiTivoli på Vitensenteret på Norsk Teknisk Museum åpnet i dag. EnergiTivoli viser på en underholdende og engasjerende måte ulike produksjonsmetoder for fornybar energi. E-CO Energi har bidratt til utviklingen av den nye utstillingen og har også forlenget avtalen som hovedsponsor for Vitensenteret.

Vannkraftmodellen har vært Vitensenterets mest populære installasjon. Den var også populær under åpningen av EnergiTivoli. Installasjonen er fornyet og forbedret til den nye utstillingen.

Utstillingen EnergiTivoli, fremtidens klima og energi ble åpnet på Norsk Teknisk Museum i dag av statssekretær i Miljøverndepartementet Henriette Westhrin.

EnergiTivoli er organisert som en fornøyelsespark med underholdningsstasjoner, omtrent som på tivoli. Her blir unge som gamle engasjert med ballkast med sol-partikler, enarmet banditt med klimagenerator, bioenergisk flipperspill eller lykkehjul som viser verdens og Norges energiproduksjon. Vannkraftmodellen, som er Vitensenterets mest populære installasjon, er også fornyet og forbedret. Her er oppgaven å konkurrere om hvem som klarer å produsere mest energi på 20 sekunder.

- EnergiTivoli engasjerer og øker kunnskapsnivået med et glimt i øyet. Utstillingen gjør det mulig å «leke» seg frem til kunnskap. Ved å støtte utviklingen av utstillingen, håper vi å kunne bidra til å øke interessen for realfag og fornybar energi, sier Torill Berdal, direktør for HR og kommunikasjon i E-CO Energi.

Vitensenteret og E-CO har forlenget samarbeidsavtalen for perioden 1. desember 2012 til 31. desember 2013. Den økonomiske støtten skal blant annet finansiere utvikling og drift av utstillingen EnergTivoli og gratis undervisningstilbud om vann og strøm til elever i 8., 9. og 10. klassetrinn i Oslo-skolen.

- Bruk av fossile, forurensende energikilder står for det aller meste av klodens samlede klimagassutslipp. Mer fornybar energi er derfor et viktig bidrag til et bedre miljø. Vitensenterets flotte utstillinger pirrer nysgjerrigheten og skaper engasjement hos barn og unge. Det gir dem et godt grunnlag for å forstå hvordan vi kan løse fremtidens energi- og klimautfordringer, sier Torill Berdal.

Se bilder fra åpningen nederst i artikkelen. Høyoppløselige bilder tilsendes på forespørsel til psm@e-co.no.

Mer informasjon om EnergiTivoli finnes på Teknisk Museums nettsider: http://www.tekniskmuseum.no/.

Kontaktpersoner:

Torill Berdal

Direktør for HR og kommunikasjon

24 11 65 90 / 952 24 373

Per Storm-Mathisen

Informasjonssjef

24 11 65 90 / 982 55 406

Bilder (Alle foto: E-CO): 


Som seg hør og bør på tivoli var det både lirekassespiller med trylletriks og... 


...spåkone som blant annet spådde fra klimaforhandlingene i Doha.


Statssekretær i Miljøverndepartementet, Henriette Westhrin sto for offisielle åpningen av utstillingen


Direktør for HR og kommunikasjon i E-CO Energi, Torill Berdal gratulerte Vitensenteret med det nye tivoliet


Spenningen over hvem som har produsert mest energi er stor


På EnergiTivoli kan man blant annet spille bioenergisk flipperspill der man skal treffe vann, sol og CO2 for å sette i gang fotosyntesen


Lykkehjul med både verdens og Norges energiforbruk skaper både undring og overraskelser


Direktør for Norsk Teknisk Museum og Torill Berdal signerer ny samarbeidsavtale

 

E-CO Energi er et av Norges ledende energikonsern. E-CO eier og forvalter kraftverk over hele Sør-Norge og er landets nest største kraftprodusent. Konsernet har eierandeler i Oppland Energi AS, Opplandskraft DA, Vinstra Kraftselskap DA, Embretsfosskraftverkene DA og Norsk Grønnkraft AS. 

 

Vitensenteret ved Norsk Teknisk museum er det største blant syv regionale populærvitenskapelige opplevelses- og læringssentre for teknologi, naturvitenskap og matematikk. Vitensentrene i Norge er en del av den nasjonale satsingen for å øke rekrutteringen til realfag. De spiller en viktig rolle for interessen for naturvitenskap og teknologi i samfunnet og bidrar til Kunnskapsløftet gjennom å gi de besøkende en unik mulighet til å utforske naturvitenskapelige og teknologiske prinsipper gjennom interaktive installasjoner, undervisningsopplegg og aktiviteter. Nysgjerrighet, kreativitet og eksperimentlyst vekkes gjennom flere sanser og evner. Senteret er en arena der de besøkende kan erfare, lære eller fornye sin kunnskap. www.tekniskmuseum.no