Mann skadet ved brann i kraftstasjon i Aurland

18.08.12

Pressemelding 03/12

Det har vært brann i kraftstasjonen Aurland 2 i Aurland kommune. En av E-CO Energis ansatte er kommet til skade. Tilstanden til vedkommende er fortsatt usikker. Som følge av brannen var Aurlandsbygda uten strøm i flere timer natt til lørdag 18. august.

Vis kart

00:50 lørdag 18. august oppsto det brann i en bryter i kraftstasjonen Aurland 2. E-CO Energis vakt var i kraftstasjonen da brannen brøt ut og pådro seg skade. Vedkommende kom seg ut av stasjonen ved egen hjelp.

Han ble sendt til sykehuset på Voss og deretter hentet i helikopter og brakt til brannskadeavsnittet ved Haukeland sykehus. Vedkommende er kritisk skadd, og tilstanden er fortsatt usikker.

- Våre tanker går til han som er skadet og hans pårørende, sier Per Storm-Mathisen, informasjonssjef i
E-CO Energi.

Som følge av ulykken var Aurlandssamfunnet uten strømforsyning frem til halv fire i natt. Strømforsyningen er nå tilbake.

Brannen ble raskt slukket. E-CO har sendt mannskaper med røykdykkerutstyr til kraftstasjonen som har satt i gang ventilasjonsanlegget. Det er fortsatt usikkert hva som er årsaken brannen.

Mandag formiddag vil det bli foretatt åstedsgranskning av Politiet, Arbeidstilsynet og DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap).

Kontakt:

Per Storm-Mathisen, informasjonssjef E-CO Energi. Mob. 982 55 406 / psm@e-co.no