Vellykket åpning av energiutstilling

21.10.11

Pressemelding 07/11

Onsdag 19. oktober åpnet energiutstillingen "Rein Energi" i Aurland. Ordfører Noralv Distad åpnet utstillingen sammen med E-COs administrerende direktør Tore Olaf Rimmereid og elevrådsleder Ane Olivie Oppheim. På kvelden var det konsert med Tone Damli og det lokale bandet Composure.

Energiutstilling Aurland vannkraftmodellen
Hard kamp om å sette rekord på vannkraftmodellen

E-CO Energi og Aurland kommune samarbeider om energiutstillingen i Heradshuset i Aurland. Utstillingen "Rein energi" viser kraftutbyggingen i Aurland fra 1960-tallet og fram til i dag.

Målsettingen med utstillingen er å gi økt kunnskap om energi. Gjennom film, animasjoner og oppgaver viser vi vannets kretsløp og hvordan man produserer elektrisitet samtidig som man tar best mulig vare på miljøet!

Dagen startet med den høytidelige åpningen der direktør for HR og kommunikasjon Torill Berdal var konferansier.

- Et av formålene med denne utstillingen er å forklare hvordan man produserer ren energi, med hovedfokus på vannkraft. Vi håper utstillingen skal bidra til bedret rekruttering til kraftbransjen og realfag, sa Tore Olaf Rimmereid.

Aurland-ordfører Noralv Distad var fornøyd med at utstillingen nå endelig var på plass. Han fremhevet også at utstilingen kan være til glede for de mange turistene som besøker Aurland hvert år.

Samtlige elever på ungdomsskoletrinnet på Aurland barne- og ungdomsskole deltok på åpningen. De fikk boltre seg i utstillingen etter talene. Særlig vannkraftmodellen var populær og det var mange som ville sette ny rekord.

Jan Alfred Andersson fra Vitensenteret i Oslo var på plass og viste frem hvordan man kunne lage STORE såpebobler. Det var også et populært innslag for elevene.

På kvelden var det konsert for hele bygda. Først gikk de lokale heltene i bandet Composure på scenen, før det var klart for kveldens hovedartist, Tone Damli.

 


Utstillingen viser ungdommen hvordan man lager strøm av vann. Utstillingen er utviklet av Eytor Interaktiv Media i samarbeid med E-CO.


På kvelden var det konsert med det lokale bandet Composure og Tone Damli


Pressekontakter

 

Per Storm-Mathisen
Kommunikasjonssjef
Telefon: 24 11 65 91
Mobil: 982 55 406
E-post:
per.storm-mathisen@e-co.no