E-CO gir livreddende julegave til Norsk Luftambulanse

17.12.09

Pressemelding 17/09

E-COs julegave går i år til Norsk Luftambulanses opplæring i hjerte-lungeredning for syvendeklassinger i Hallingdal. – Hjerte-lungeredning er noe alle bør kunne. Riktig utført redder det liv, sier Tore Olaf Rimmereid, administrerende direktør i E-CO Energi.

Syvendeklassingene får opplæringspakke og dukke som de kan øve på og lære opp familie og venner. Foto: Terje Heiestad/Norsk Luftambulanse

 

Det er mer enn 300 sjuendeklassinger i seks Hallingdalskommuner og deres familier som nyter godt av årets julegave. Allerede i januar neste år vil elevene motta en opplæringspakke og en dukke de kan øve seg på. Opplæringen vil foregå i et samarbeid mellom Norsk Luftambulanse og skolene i Hallingdal. 

 

- Når sekundene teller er det avgjørende at det finnes noen med førstehjelpsopplæring i nærheten. Sjansen for å overleve en hjertestans øker betydelig hvis det raskt settes i gang god og effektiv hjerte-lungeredning i påvente av at en hjertestarter skal komme frem til pasienten. Jeg er derfor glad for at vi kan gi årets julegave til Norsk Luftambulanses opplæring i livreddende førstehjelp i Hallingdal, sier Rimmereid. Norsk Luftambulanse opererer i alle regioner hvor E-CO er tilstede.

 

Tiltaket er et ledd i Norges største opplæringskampanje i hjerte-lungeredning. Siden starten i 2006 har over 172.000 elever i Norge lært seg førstehjelp med øvingsdukken. Syvendeklassingene har igjen lært opp familie og venner, slik at totalt 518.000 nordmenn har fått opplæring de siste tre årene.

 

Gavebeløpet er på kr. 80 000. For mer informasjon om hvem E-CO støtter, se www.e-co.no/sponsing.

 

Kontaktpersoner:

Wanja Sanfelt

Norsk Luftambulanse

900 37 703

Tore Olaf Rimmereid

Adm. direktør, E-CO Energi

24 11 69 10 / 909 92 515

Guri Vethe

Informasjonsrådgiver

24 11 69 16 / 957 45 535