E-CO Energi: Rimmereid ny administrerende direktør

17.06.09

Pressemelding 07/09

Tore Olaf Rimmereid er tilsatt som ny administrerende direktør i E-CO Energi.

 


Tore Olaf Rimmereid. For trykkbar versjon
høyreklikk og velg lagre mål som


 

- Jeg er glad for at Rimmereid har takket ja til stillingen som øverste leder for konsernet. Han kjenner E-CO svært godt etter å ha vært styreleder i en periode hvor selskapet utviklet seg til å bli Norges største rene vannkraftprodusent. I tillegg har han solid økonomisk bakgrunn og viktig erfaring fra politikk og forvaltning, sier styreleder Erik Nygaard.

Rimmereid (47) var medlem av styret i E-CO Energi i perioden fra 1999 til 2009, først tre år som medlem, deretter som leder. Han har også sittet som styremedlem i Hafslund. Rimmereid kommer fra stillingen som direktør for administrasjon og finans i NRK hvor han siden 2002 har hatt ansvar for funksjonene økonomi og regnskap. Før det var han konserndirektør for økonomi og finans i Sparebank1 og hadde diverse stillinger i Kreditkassen. Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole med tilleggsutdannelse som autorisert finansanalytiker.

Rimmereid tiltrer stillingen i løpet av høsten. Konstituert administrerende direktør Odd Øygarden går fra samme tid tilbake til stillingen som viseadministrerende direktør i konsernet og administrerende direktør i datterselskapet E-CO Vannkraft as.

 

Kontaktpersoner:

Erik Nygaard

Styreleder

959 36 223

Tore Olaf Rimmereid

Påtroppende administrerende direktør

909 92 515

Per-Arne Torbjørnsdal

Direktør for informasjon og samfunnskontakt

24 11 69 20 / 916 08 196